Vliv Aloise Rašína na měnovou politiku Československa - Jetmarová, Petra; Koderová, Jitka; Hýla, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Tato diplomová práce mapuje prostředí, které bylo na území českých a slovenských zemí za období Rakouska-Uherska a následně ilustruje poválečné následky a výchozí podmínky nového státu, Československa. Objasňuje počáteční okamžiky státu a jeho hospodářskou situaci. Je zde charakterizován Bankovní úřad Ministerstva financí a průběh měnové odluky. Samotná kapitola je věnována významné osobnosti Aloisi Rašínovi a jeho dalším počinům při správě státního hospodářství.
Vedoucí práce: Jitka Koderová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses