Nástroje Business Intelligence jako Open Source - Filipčík, Zdeněk (2012)
Diplomová práce se zaměřuje problematiku výběru Business Intelligence nástrojů distribuovaných pod licencí open source. Hlavním cílem práce je porovnání jednotlivých nástrojů ve všech vrstvách architektury Business Intelligence. Úvodní část je zaměřena na definici klíčových pojmů pojednávaného tématu. Poskytuje čtenáři nutný teoretický základ pro pochopení souvislostí uváděných v teoretické části, která se věnuje samotnému porovnávání nástrojů prováděných dle stanovené metodiky. Nástroje jsou vybírány a porovnávány pomocí předem stanovených kritérií. Poté je každý nástroj představen a slovně i bodově porovnán s ostatními. Na závěr každé porovnávané skupiny nástrojů je uvedeno jejich konečné hodnocení a doporučení. Tato práce má poskytnout informační základ nutný pro výběr správného nástrojů pro vytvoření kompletní řešení BI.