Nástroje Business Intelligence jako Open Source - Filipčík, Zdeněk; Pour, Jan; Novotný, Ota, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Diplomová práce se zaměřuje problematiku výběru Business Intelligence nástrojů distribuovaných pod licencí open source. Hlavním cílem práce je porovnání jednotlivých nástrojů ve všech vrstvách architektury Business Intelligence. Úvodní část je zaměřena na definici klíčových pojmů pojednávaného tématu. Poskytuje čtenáři nutný teoretický základ pro pochopení souvislostí uváděných v teoretické části, která se věnuje samotnému porovnávání nástrojů prováděných dle stanovené metodiky. Nástroje jsou vybírány a porovnávány pomocí předem stanovených kritérií. Poté je každý nástroj představen a slovně i bodově porovnán s ostatními. Na závěr každé porovnávané skupiny nástrojů je uvedeno jejich konečné hodnocení a doporučení. Tato práce má poskytnout informační základ nutný pro výběr správného nástrojů pro vytvoření kompletní řešení BI.
Vedoucí práce: Jan Pour
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses