Zdrojová soběstačnost NNO v kultuře - Adlerová, Martina; Boukal, Petr, 1962-2022; Römerová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Diplomová práce se zabývá zdrojovou soběstačností nestátních neziskových organizací působících v kulturní sféře. V teoretické části jsou popsány možné způsoby financování těchto organizací. Důraz je kladen na práci s dárci a na fundraising pomocí sociálních sítí. Pro usnadnění komparace financování jsou uvedeny veškeré právní formy neziskových organizací s ilustračními příklady. V praktické části je představeno pět rozdílných neziskových organizací působících v kultuře. Je popsána struktura jejich zdrojů, provedena finanční analýza a určeno procento soběstačnosti. Práce dále zkoumá význam crowdfundingu v českém prostředí a ve sledovaných organizacích popisuje spolupráci s dárci. Z analýzy vyplývá, že žádná z organizací není soběstačná. Text přináší doporučení, jak procento soběstačnosti zvýšit.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses