Vykazování dluhopisů v komerčních pojišťovnách v České republice. - Příhodová, Kateřina (2012)
Diplomová práce popisuje problematiku vykazování dluhopisů v komerčních pojišťovnách v České republice. Práce obsahuje nastínění právní regulace komerčních pojišťoven, problematiku finančního umístění a vymezení dluhopisů podle platné legislativy. Práce se zaměřuje na oceňování a vykazování dluhopisů v komerčních pojišťovnách podle českých právních předpisů a podle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví. Praktická část práce porovnává vykazování dluhopisů v komerčních pojišťovnách podle české účetní úpravy a podle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví a porovnává informace o dluhopisech a finančním umístění zveřejněné v individuálních účetních závěrkách české, polské a německé pojišťovny.