Vykazování dluhopisů v komerčních pojišťovnách v České republice. - Příhodová, Kateřina; Bokšová, Jiřina, 1960-; Randáková, Monika, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Diplomová práce popisuje problematiku vykazování dluhopisů v komerčních pojišťovnách v České republice. Práce obsahuje nastínění právní regulace komerčních pojišťoven, problematiku finančního umístění a vymezení dluhopisů podle platné legislativy. Práce se zaměřuje na oceňování a vykazování dluhopisů v komerčních pojišťovnách podle českých právních předpisů a podle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví. Praktická část práce porovnává vykazování dluhopisů v komerčních pojišťovnách podle české účetní úpravy a podle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví a porovnává informace o dluhopisech a finančním umístění zveřejněné v individuálních účetních závěrkách české, polské a německé pojišťovny.
Vedoucí práce: Jiřina Bokšová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses