Obchodní a právní aspekty ochranné známky v oblasti bezlepkových výrobků - Lášková, Tereza (2013)
Diplomová práce se zabývá označováním bezlepkových výrobků s důrazem na ochrannou známku. Úvodní kapitola vykresluje specifika výrobků vhodných pro bezlepkovou dietu. Diplomová práce hodnotí a srovnává obchodní a právní aspekty ochranné známky, značky kvality a veřejnoprávně určeného označení. Označení jsou hodnocena v souvislosti s výrobky vhodnými pro bezlepkovou dietu. Závěrečná část je věnována analýze Evropského licenčního sytému.