Studijní informační systémy na jednotlivých vysokých školách - srovnání - Cestr, Jan (2012)
Cílem práce je analyzovat a srovnat studijní informační systémy čtyř vysokých škol v České republice (Vysoké školy ekonomické v Praze, Masarykovy univerzity v Brně, Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem a Technické univerzity v Liberci) z pohledu studenta. Zpracování analýzy systémů a následného srovnání je vytvořeno z pohledu studenta. V práci budou srovnány důležité součásti systémů, bez kterých se student vysoké školy neobejde. Jedna z dalších částí se věnuje zajímavým možnostem v jednotlivých informačních systémech. Hlavní přínos práce tkví v představení jednotlivých součástí studijních informačních systémů, jejich vzájemnému srovnání a způsobu použití. Analyzovány jsou také chyby a nastíněn možný budoucí rozvoj informačního systému.