Řešení dimenzionálního modelu pro řízení podnikové informatiky - Král, Filip; Pour, Jan; Benáčanová, Helena, 1947-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Tato práce se zabývá řízením podnikové informatiky, konkrétně vytvořením dimenzionálního modelu pro sledování vybraných metrik definovaných v rámci procesního modelu metodiky CobiT. Pro dosažení tohoto cíle je vycházeno z charakteru řešení metodiky MBI. Samotný text této práce je členěn do čtyř hlavních kapitol. Kapitola Referenční modely řízení IT poskytuje úvod do problematiky referenčních modelů potřebných pro další pochopení metodiky CobiT. Kapitola Rámec metodiky CobiT5 představuje principy a způsob jakým metodika CobiT nahlíží na strategické cíle podniku a jejich postupný rozklad na konkrétní prostředky a faktory umožňující dosažení těchto cílů. Kapitola Referenční model Cobit5 poskytuje popis procesního modelu této metodiky, čili strukturu procesů a jednotlivé stavební bloky, ze kterých se každý proces skládá. Kapitola Analýza procesů a jejich metrik obsahuje samotný výsledek této práce, tedy stručný popis procesů a vybraných metrik spolu s přiřazenými dimenzemi.
Vedoucí práce: Jan Pour
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses