Posun funkčnosti office automation v důsledku nástupu cloudových služeb - Jonák, Stanislav (2013)
Diplomová práce se zabývá posunem funkčnosti kancelářských balíků v éře Cloud Computingu. Autor vysvětluje změnu konceptu kancelářských balíků z doby komerčního software až po éru Cloud Computingu. Tyto aplikace byly dříve chápány jako jednoduché nástroje, které měly nahradit psací stroj nebo kalkulačku, ale nyní směřují do pozice podnikových systémů ovlivňujících styl komunikace a spolupráce lidí.