Možnosti využitia HTML5 - Šlapka, Miroslav; Pecinovský, Rudolf, 1954-; Rais, Aziz Ahmad; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Práca je venovaná novému štandardu HTML5. Cieľom je poukázať na jeho možnosti využitia a prínosy oproti HTML4. Ďalším cieľom je analyzovať podporu HTML5 v najmodernejších webových prehliadačoch na desktopoch aj mobilných zariadeniach. Práca je rozdelená na teoretickú a praktickú časť. Teoretická časť je rozdelená na 5 kapitol. V prvej kapitole je popísaný úvod do problematiky a definície hlavných pojmov. V druhej kapitole sú popísané rozdiely HTML4 a HTML5 prvkov. Tretia kapitola popisuje HTML5 API. Štvrtá kapitola analyzuje podporu HTML5 vlastností vo webových prehliadačoch. Posledná kapitola teoretickej časti pojednáva o nástrojoch užitočných pre vývoj HTML5 aplikácií podľa najlepších praktík. V praktickej časti sú demonštrované vybrané HTML5 vlastnosti na príkladoch webových stránok. Praktické príklady sú popisované formou určitého návodu. Prínosom práce je poukázanie na výhody HTML5 oproti starému štandardu, analyzovanie podpory HTML5 vo webových prehliadačoch a prezentovanie nadobudnutých znalostí v praxi. Práca je určená prevažne pre webových vývojárov, ktorým môže slúžiť ako referenčná príručka. HTML5 štandard je budúcnosťou a jeho používaním weboví vývojári môžu prispieť k celkovému skvalitneniu webu.
Vedoucí práce: Rudolf Pecinovský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses