Mobilní Business Intelligence - Křižka, Radek; Pour, Jan; Basl, Josef, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Business Intelligence (BI) nástroje se staly klíčovou komponentou fungování mnoha dnešních podniků díky svým přínosům -- přístupu k datům z různých zdrojů v jednotné podobě a podpoře rozhodování, které pomáhá společnostem se přiblížit vytyčeným cílům. Mnozí zaměstnanci dnes tráví více času mimo svoji kancelář a nemohou přistupovat k podnikovým datům. Přístup na internet skrze mobilní zařízení změnilo způsob, jakým lidé získávají potřebné informace. Využívání mobilních technologií znamená mít potřebné informace kdykoliv a kdekoliv dostupné, což umožňuje dělat rozhodnutí rychleji. Práce se zaměřuje na mobilní Business Intelligence a jejím cílem je poskytnout ucelený pohled na tuto oblast, zhodnotit situaci a trendy na trhu, definovat kritické faktory úspěšnosti implementace projektů a představit mobilní platformu QlikView. Dále jsou zde vysvětleny rozdíly mezi tradičním a mobilním BI, shrnuty výhody a nevýhody těchto nástrojů a problémy, se kterými je třeba se vypořádat. Čtenář se dozví, pro jaké uživatele a typy pracovních činností je mobilní BI určeno. Vymezené kritické faktory úspěšnosti mohou být užitečným zdrojem informací pro společnosti, které plánují zavedení mobilního BI.
Vedoucí práce: Jan Pour
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses