Spotřeba a rovnováha v době finanční globalizace - Stelzerová, Tereza; Mandel, Martin, 1962-; Dvořák, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Tato diplomová práce je zaměřena na zkoumání nerovnovážných procesů, mezi nejdůležitější je řazena dlouhodobě se prohlubující globální finanční nerovnováha z pohledu mezinárodních toků kapitálu a vnější nerovnováha různých oblastí světa sledovaná na bázi běžných účtů platební bilance. Dále je práce zaměřena na zkoumání tendencí ohrožujících ekonomickou prosperitu euroatlantické civilizace z pohledu úspor, spotřeby a akumulace kapitálu také ve spojení se stárnutím obyvatelstva. Na tyto současné problémy vrhla lepší světlo také finanční, hospodářská a probíhající dluhová krize. Situace je chápána jako neudržitelná, vyžadující zavedení výrazných změn, aby bylo možné předejít výraznému úpadku evropské společnosti vzhledem k světu.
Vedoucí práce: Martin Mandel
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses