Zajištění a vymáhání pohledávek z obchodně-právních vztahů - Geržová, Pavla; Žák, Květoslav; Bartoň, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Diplomová práce se zabývá zajištěním a vymáháním pohledávek z obchodně-právních vztahů. Jejím hlavním cílem bylo vysvětlit problematiku pohledávek, srovnat klasické soudní řízení s řízením rozhodčím a provést analýzu konkrétních právních případů společnosti XY. Výsledkem je zhodnocení právních kroků společnosti a efektivity použitých zajišťovacích institutů, shrnutí výhod a nevýhod rozhodčího řízení a přehled nejčastějších problémů v praxi spolu s návrhy možného řešení.
Vedoucí práce: Květoslav Žák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses