Testování webových aplikací za pomoci detekce změn jejího vzhledu - Sklenář, Pavel (2012)
Práce se zabývá detekcí změn vzhledu webových aplikací pro účely testování kompatibility vzhledu napříč webovými prohlížeči. Hlavním cílem práce bylo vytvoření pomocné tes-tovací knihovny, která dokáže porovnat dvě libovolné webové stránky v různých prohlížečích a zachytit jejich rozdíly nejen graficky, ale i číselně. Knihovna využívá pro svoji funkci volně dostupné nástroje. Přínosem diplomové práce je tak řešení, které se, jako jediné z obdobných dostupných nástrojů na trhu, snaží o automatizaci procesu testování kompatibility vzhledu webových aplikací.