Ověření účetní závěrky a výroční zprávy ve vybraném podniku - Málek, Jan; Králíček, Vladimír, 1952-; Smělý, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Cílem této diplomové práce je ověření účetní závěrky a výroční zprávy v konkrétně vybraném podniku, přičemž aplikační části předchází teoretické vymezení nejnovější auditorských postupů, legislativních a jiných úprav v České republice. Práce je nejprve zaměřena na teoretická východiska týkající se auditu účetní závěrky a výroční zprávy. V první kapitole jsou charakterizovány nejdůležitější pojmy související s auditingem jako předmět auditu, jeho cíle, uživatelé účetních informací nebo kvality a kvalifikace auditora. V další části je vymezeno právní a profesní zaštítění profese auditingu v České republice. Značnou část teoretické části tvoří nejnovější přístup k auditorským postupům při ověřování účetní závěrky a výroční zprávy. Je popsán kompletní proces auditu dle metodických postupů. Poslední, stěžejní část práce, tvoří praktická aplikace auditorských postupů při ověřování účetní závěrky a výroční zprávy ve vybraném podniku, přičemž největší pozornost je věnována fázi Provedení auditorských postupů, kde jsou analyzovány jednotlivé oblasti aktiv, pasiv, nákladů a výnosů.
Vedoucí práce: Vladimír Králíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses