Ocenění společnosti LINET spol. s.r.o. - Fišer, Karel (2012)
Diplomová práce se zabývá oceněním společnosti LINET spol. s.r.o. k datu 08. 12. 2012. Ocenění společnosti je provedeno výnosovou metodou diskontovaného peněžního toku pro vlastníky a věřitele. Kromě hodnoty podniku je stanovena i vnitřní hodnota vlastního kapitálu. Při procesu oceňování je provedena strategická a finanční analýza. Ocenění společnosti vychází z finančního plánu a dalších vstupních proměnných jako třeba průměrné náklady na kapitál. Po ocenění následuje výrok o hodnotě podniku. Dále je provedena jednofaktorová analýza citlivosti, která se zaměřuje na jednotlivé faktory, které ovlivňují výslednou hodnotu společnosti.