Financování farmaceutické společnosti bankou - Drexlerová, Hana (2013)
Cílem práce je navrhnout strukturu financování pro zvolenou firmu a následně zpracovat úvěrovou aplikaci. V první části se zaměřuje na strategii banky, nabízené úvěrové produkty a rizika, která banka podstupuje. Dále obsahuje popis průběhu úvěrového procesu - kalkulaci ratingu, strukturování financování, zajištění, stanovení kovenantů a zpracování úvěrové aplikace. Práce analyzuje specifika farmaceutického průmyslu. Teoretické poznatky jsou aplikovány na příkladu nabídky financování farmaceutické společnosti a vytvoření úvěrové aplikace.