Komparace kolektivního investování v České republice a Rakousku - Řeháková, Eliška (2012)
Práce se zabývá kolektivním investováním v České republice a Rakousku. První část popisuje kolektivní investování obecně, jeho výhody a nevýhody a rizika spojená s touto formou investování. Dále je charakterizováno odvětví kolektivního investování v České republice, jeho historie, subjekty a aktuální stav. Podobně členěna je i kapitola pojednávající o oblasti kolektivního investování v Rakousku. U obou zemí je kladen důraz na faktory ovlivňující výši výnosu pro individuálního investora. Popsány jsou také aktuální problémy regulace fondů kolektivního investování v Evropské unii. Poslední část porovnává obě země a ukazuje proces výběru vhodného fondu se zaměřením na konečný výnos investora v obou zemích.