Komparace kolektivního investování v České republice a Rakousku - Řeháková, Eliška; Musílek, Petr, 1965-; Tuček, Miroslav, 1929-2017; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Práce se zabývá kolektivním investováním v České republice a Rakousku. První část popisuje kolektivní investování obecně, jeho výhody a nevýhody a rizika spojená s touto formou investování. Dále je charakterizováno odvětví kolektivního investování v České republice, jeho historie, subjekty a aktuální stav. Podobně členěna je i kapitola pojednávající o oblasti kolektivního investování v Rakousku. U obou zemí je kladen důraz na faktory ovlivňující výši výnosu pro individuálního investora. Popsány jsou také aktuální problémy regulace fondů kolektivního investování v Evropské unii. Poslední část porovnává obě země a ukazuje proces výběru vhodného fondu se zaměřením na konečný výnos investora v obou zemích.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses