Řízení úvěrového rizika v leasingové společnosti. - Václavíková, Petra (2013)
Tato diplomová práce se zabývá procesem řízení úvěrového rizika z pohledu leasingové společnosti. V úvodu práce je pozornost věnována leasingovému trhu v České republice a aspektům leasingového financování. Následně jsou popsány jednotlivé druhy rizik, kterým jsou leasingové společnosti v rámci své činnosti vystaveny, přičemž hlavní důraz je kladen na úvěrové riziko a jeho řízení. Stěžejní část práce se zabývá analýzou úvěrového rizika ex-ante a ex-post. Nejprve je analyzován proces komplexního posouzení faktorů ovlivňujících schválení obchodního případu. Dále je práce zaměřena na přístupy k řešení problematických pohledávek v leasingové společnosti. V závěrečné případové studii je provedena praktická aplikace metod a postupů řízení úvěrového rizika na konkrétním obchodním případu.