Řízení úvěrového rizika v leasingové společnosti. - Václavíková, Petra; Půlpánová, Stanislava, 1954-; Hradil, Dušan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Tato diplomová práce se zabývá procesem řízení úvěrového rizika z pohledu leasingové společnosti. V úvodu práce je pozornost věnována leasingovému trhu v České republice a aspektům leasingového financování. Následně jsou popsány jednotlivé druhy rizik, kterým jsou leasingové společnosti v rámci své činnosti vystaveny, přičemž hlavní důraz je kladen na úvěrové riziko a jeho řízení. Stěžejní část práce se zabývá analýzou úvěrového rizika ex-ante a ex-post. Nejprve je analyzován proces komplexního posouzení faktorů ovlivňujících schválení obchodního případu. Dále je práce zaměřena na přístupy k řešení problematických pohledávek v leasingové společnosti. V závěrečné případové studii je provedena praktická aplikace metod a postupů řízení úvěrového rizika na konkrétním obchodním případu.
Vedoucí práce: Stanislava Půlpánová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses