Obhajoba "národních zájmů" před Soudním dvorem EU - Holubová, Tereza; Grmelová, Nicole, 1975-; Štěpánek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Cílem práce je uceleně zachytit postup ČR při obhajobě národních zájmů při řízeních před Soudním dvorem EU. Práce nejprve charakterizuje způsob, jakým vládní zmocněnec zastupuje ČR před orgány EU. Dále se práce zaměří na pro práci nejdůležitější orgán EU, Soudní dvůr EU. V práci se čtenář dočte o nejdůležitějších řízeních o předběžné otázce, ve kterých se ČR zapojila. Druhou velkou část pak tvoří kapitola o řízeních o porušení Smlouvy. Práce je zakončena shrnutím ostatních druhů řízení.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses