Finanční analýza podniku Omega Optix ve srovnání s největším konkurentem - Lafková, Simona (2012)
Diplomová práce pojednává o finanční analýze společnosti Omega Optix ve srovnání s největším konkurentem. Jejím cílem je určit, v jakých oblastech si společnost Omega Optix stojí oproti svému konkurentovi lépe, a navrhnout opatření ke zlepšení slabých stránek. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část a jsou použity metody jako horizontální a vertikální analýza rozvahy a výkazu zisku a ztrát, poměrová analýza, bonitní a bankrotní modely, srovnání s odvětvím.