Segmentace trhu piva - Škubalová, Michaela; Koudelka, Jan; Zamazalová, Marcela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Cílem diplomové práce je najít podobnosti či diference mezi spotřebiteli trhu piva v ČR s použitím primárního a sekundárního výzkumu a obsahové analýzy. Práce obsahuje 2 části, teoretickou a praktickou. V teoretické části je popsána segmentace trhu, marketingový výzkum a trh piva ČR. Praktická část zahrnuje segmentaci trhu pomocí sekundárních dat (agenturní data MML-TGI se softwarem Data Analyzer), primárních dat (vlastní výzkum za pomocí softwaru SPSS) a obsahové analýzy tištěných reklam. Segmentace je realizována prostřednictvím řady metod, např. shluková a faktorová analýza, obecná analýza, kontingenční tabulky, MCART analýza, media neutral quintiles apod. Je užito post hoc segmentace, forward i backward. Závěr práce se týká charakteristiky odkrytých segmentů s marketingovým doporučením.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses