Vybrané účetní a daňové aspekty pracovněprávních předpisů - Kubíková, Kateřina; Molín, Jan, 1978-; Müllerová, Libuše, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Cílem diplomové práce je nastínit skutečnosti, které ovlivňují výši mzdy zaměstnance a jeho základ daně pro výpočet daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti. Jednotlivé kapitoly proto pojednávají o uzavření pracovní smlouvy a vzniku pracovního poměru, o pravidlech odměňování zaměstnanců vyplývajících ze zákoníku práce a na ně navazujících složkách mzdy, dále jsou zde uvedeny náhrady výdajů, které mohou vzniknout v souvislosti s výkonem práce a okrajově jsou zmíněny i zaměstnanecké benefity. Další kapitoly se zabývají srážkami ze mzdy v podobě pojistného na sociální zabezpečení, zdravotní pojištění a daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti. Nakonec je uvedeno účetní řešení skutečností, které byly v průběhu práce zmíněny.
Vedoucí práce: Jan Molín
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses