Podnikatelský plán - Fotovoltaická elektrárna v Rumunsku - Brothánek, Ondřej; Hartman, Ladislav; Dlouhá, Pavlína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Obnovitelné zdroje energie, zejména fotovoltaika, zaznamenaly po celém světě obrovský boom. Nebylo tomu jinak ani u nás, v ČR, kde by se jen ztěží našel někdo, kdo by neměl na tento druh výnosného businessu vlastní názor, ať už vyhraněný či nikoli. Výstavba solárních parků se stala velice atraktivním podnikáním v jehož jménu se nesl v ČR zejména rok 2011. Mezitím si ale našla tato solární senzace "domov" i u jiných evropských států, především východní Evropy. O post nového "powerhouse" východu se může ucházet i Rumunsko, které jsem si právě proto vybral pro výstavbu fotovoltaické elektrárny, jež je tématem této diplomové práce. V rámci diplomové práce je tedy sestaven podnikatelský plán investiční výstavby FVE, jehož cílem je zhodnotit investiční příležitost její realizace v Rumunsku a prostřednictvím analýzy citlivosti zhodnotit vliv externích faktorů, které významnou měrou ovlivňují rentabilitu projektu.
Vedoucí práce: Ladislav Hartman
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses