Strategický marketingový plán začínající společnosti - Třesohlavý, Karel (2012)
Cílem této diplomové práce je aplikace principů strategického marketingového plánování na konkrétní připravovaný podnikatelský záměr. V první části práce je popsána problematika marketingového plánování s využitím odborné literatury. Na ni pak navazuje praktická část, ve které jsou principy marketingového plánování aplikovány na specifický podnikatelský záměr. Výsledkem práce je ucelený marketingový plán zahrnující všechny důležité oblasti, které jsou pro začínající společnost nezbytné. Charakterizuji v něm trh, na který má společnost vstoupit. Na základě těchto informací jsou stanovené cíle a strategické záměry společnosti. Je provedena segmentace potenciálních zákazníků a určeny strategické a taktické záměry pro prvky marketingového mixu. V závěru práce je sestaven akční plán a rozpočet. Tato práce dokazuje, že podnikatelský záměr je realizovatelný a má potenciál stát se úspěšným subjektem na daném trhu.