Financování vysokých škol v ČR a ve Švédsku - Dvořáková, Michaela; Urbánek, Václav; Kubík, Rudolf; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Tato práce se zaměřuje na financování vysokých škol v České republice a ve Švédsku. První část je věnována ekonomické charakteristice vzdělávání jako statku. Na ni navazuje popis vysokoškolského systému v ČR, především metodiky přidělování finančních prostředků a hodnocení jejích pozitiv, negativ a celkové funkčnosti. Identickým způsobem je popsán i švédský systém. V druhé, praktické části, je hlavním cílem porovnat tyto dva přístupy financování vysokého školství na základě tří předem určených kritérií, zhodnotit je a poukázat na případné nedostatky.
Vedoucí práce: Václav Urbánek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses