Hypoteční úvěr s důrazem na financování bydlení v ČR - Zemanová, Eva (2013)
Diplomová práce se zaměřuje na hypoteční úvěr jako produkt pro financování vlastního bydlení a dále na analýzu vývoje objemu poskytnutých hypotečních úvěrů v závislosti na makroekonomickém vývoji. Součástí práce je také vymezení nejvýznamnějších rizik souvisejících s hypotečním úvěrem, souvislostí s trhem nemovitostí, je zdůrazněn význam zástavního práva k nemovitostem a zmíněny formy podpory financování bydlení ze strany státu. V závěru práce jsou uvedeny modelové příklady ukazující výběr vhodného hypotečního úvěru.