Přímé zahraniční investice v Libereckém kraji - Žirovnický, Ivo (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou přímých zahraničních investic v územním regionu - Liberecký kraj. Cílem práce je zjistit a určit přínosy a zápory zahraničních investic v daném regionu z hlediska tří pilířů trvale udržitelného rozvoje (ekonomické, sociální a ekologické hledisko). Tematicky se práce člení na dvě základní části, a to teoretickou a praktickou část. Úvodní teoretická část se věnuje obecným informacím o daném regionu, systematizací přímých zahraničních investic a definicí třech pilířů trvale udržitelného rozvoje. Praktická část analyzuje příliv přímých zahraničních investic v konkrétním regionu.