Problematika brownfields - případová studie areálu bývalé školy v Heřmanicích - Richtrová, Markéta (2013)
Bakalářská práce se zabývá problematikou brownfields v České republice a je rozdělena do dvou částí. Teoretická část podává různé pohledy na definice pojmu brownfields. Se stejnou nejednotností jako u definice pojmu brownfields se lze setkat také u dělení brownfields. Dále se teoretická část zaměřuje na přístupy řešení této problematiky a možnosti financování regenerace. Část praktické části je věnována analýze brownfields v Moravskoslezském kraji, kraj patří k nejvíce postiženým území v České republice. Stěžejní část praktické části přichází s konkrétním řešením areálu bývalé školy v Heřmanicích u Polomi v Moravskoslezském kraji. V práci je vypracován projekt přestavby na domov pro seniory. Cílem práce je vymezit vhodné užití vybraného projektu brownfield v Moravskoslezském kraji.