Reakce Federálního rezervního systému na současnou finanční krizi - Zelba, Michal; Koderová, Jitka; Dohányos, Vojtech; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Záměrem této práce je posoudit účinnost a vhodnost opatření, které prováděl Federální rezervní systém USA během finanční krize, jenž vypukla v roce 2007. Nejprve je popsán vznik centrálního bankovnictví v USA, pak struktura a cíle Fedu. Dále následuje diskuze příčin finanční krize. Práce osvětluje opatření Fedu po vypuknutí krize a analyzuje jejich efektivnost a správnost. Největší prostor je věnován kvantitativnímu uvolňování a jeho efektu na dlouhodobé úrokové sazby.
Vedoucí práce: Jitka Koderová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses