Využití finančních derivátů v českém komerčním bankovnictví - Lupínková, Lucie; Půlpánová, Stanislava, 1954-; Málek, Jiří, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Tato práce se zabývá problematikou finančních derivátů a jejich využitím v českém bankovním sektoru. V úvodní části je naznačena jejich podstata, kategorizace (včetně charakteristiky jednotlivých druhů), možnosti využití i rizika s nimi spojená. Stěžejní část práce je věnována analýze vývoje derivátových obchodů v českém bankovnictví a ve vybrané bance. Nastíněn je i možný budoucí vývoj českého derivátového trhu.
Vedoucí práce: Stanislava Půlpánová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses