Měření výkonnosti vybraných bank působících v ČR - Pohanka, Eduard (2013)
Diplomová práce je zaměřena na praktickou analýzu ziskovosti a efektivnosti bank působících v České republice z pohledu osob, které nedisponují interními informacemi o bankovním hospodaření. Diskutovány jsou také existující omezení získávání informací, předpoklady a omezení jednotlivých použitých metod a současně otázka, zda má taková analýza smysl a je tedy možno komplexně banky porovnat. V práci jsou také rozebrány možné pohledy na definici výkonnosti bank a okrajově zmíněny jsou i další v práci nepoužité metody pro její kvantifikaci.