Srovnávací analýza úvěrů pro financování bydlení - Ostrihonová, Petra (2013)
Práce se zabývá problematikou vlastního bydlení a jeho financováním prostřednictvím úvěrů. Jsou podrobně popsány všechny parametry stavebního spoření a hypotečních úvěrů jako nevhodnějších způsobů financování vlastního bydlení. Je provedena srovnávací analýza z pohledu poptávky po úvěrech na bydlení a dále je zkoumáno, čím je tato poptávka ovlivněna. Následuje nastínění navrhované novely zákona o stavebním spoření a jeho dopadech.