Ocenění podniku Škoda Auto a.s. - Rožánek, Lukáš (2012)
Diplomová práce se zabývá oceněním podniku Škoda Auto, a.s. Odhad hodnoty firmy se vztahuje k 31. 12. 2012. V rámci procesu oceňování je zpracována finanční analýza společnosti, analýza makroekonomického prostředí a analýza odvětví. Pro samotné ocenění podniku je aplikována výnosová metoda diskontovaného peněžního toku do firmy (FCFF). Po vynesení výroku o hodnotě je pozornost soustředěna na rozbor hlavních faktorů, které ovlivňují výslednou hodnotu podniku k 31. 12. 2012. Na základě analýzy vlivů jednotlivých činitelů na výslednou hodnotu podniku jsou prezentovány návrhy na zlepšení, které by měly přinést zvýšení hodnoty podniku v budoucnu.