Ocenění podniku Škoda Auto a.s. - Rožánek, Lukáš; Scholleová, Hana, 1964-; Kotáb, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Diplomová práce se zabývá oceněním podniku Škoda Auto, a.s. Odhad hodnoty firmy se vztahuje k 31. 12. 2012. V rámci procesu oceňování je zpracována finanční analýza společnosti, analýza makroekonomického prostředí a analýza odvětví. Pro samotné ocenění podniku je aplikována výnosová metoda diskontovaného peněžního toku do firmy (FCFF). Po vynesení výroku o hodnotě je pozornost soustředěna na rozbor hlavních faktorů, které ovlivňují výslednou hodnotu podniku k 31. 12. 2012. Na základě analýzy vlivů jednotlivých činitelů na výslednou hodnotu podniku jsou prezentovány návrhy na zlepšení, které by měly přinést zvýšení hodnoty podniku v budoucnu.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses