Investiční činnost na asijském trhu se sportovními událostmi - Šedý, Petr (2013)
Cílem této diplomové práce je seznámit čtenáře s relativně neprozkoumanou investiční činností. Práce osvětluje základní principy value bettingu a investiční techniku tzv. asijského handicapu, kterou většina úspěšných investorů v praxi využívá. Kontext práce je zasazen na asijský trh, proto nejsou opomenuty ani procesy na něm probíhající. Pro lepší pochopení všech jmenovaných technik a procesů se čtenář dozví o tom, jak analytik propočítává vlastní hodnotu rovnovážného (tzv. fair) kurzu, která mu slouží k rozhodování o investicích. V praktické části sleduji činnost profesionálních analytiků v krátkém (týden) i dlouhém období (kalendářní rok). Veškerá aktivita byla zaznamenána, okomentována a dána do kontextu s fakty z teoretické části. Chybět nemůže ani zhodnocení samotné výkonnosti. Tato diplomová práce nabízí čtenáři především jiný pohled na činnost, kde došlo k postupnému přesunu od hazardu k rovnocennému způsobu pro zhodnocení finančních prostředků.