Modifikované úlohy čínského listonoše - experimenty - Jelínek, Tomáš (2011)
Diplomová práce popisuje modifikované úlohy čínského listonoše. Úlohy jsou řešeny pomocí (smíšeného) celočíselného lineárního programování. Modifikované úlohy i použitá metoda řešení (celočíselné programování) patří minimálně do NP složitých úloh. Práce analyzuje, porovnává a odhaduje výpočetní složitost jednotlivých modelů. Z této analýzy je vyvozena použitelnost (tj. řešitelnost v rozumnén čase) modelů pro řešení reálných úloh. Modely se primárně zaměřují na úlohy z městského prostředí, lze je tak aplikovat na problémy jako je optimalizace svozu komunálního odpadu nebo údržby silnic. Pro potřeby práce je naprogramován generátor grafů a zadání úloh.