Modifikované úlohy čínského listonoše - experimenty - Jelínek, Tomáš; Fábry, Jan, 1967-; Pelikán, Jan, 1943-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Diplomová práce popisuje modifikované úlohy čínského listonoše. Úlohy jsou řešeny pomocí (smíšeného) celočíselného lineárního programování. Modifikované úlohy i použitá metoda řešení (celočíselné programování) patří minimálně do NP složitých úloh. Práce analyzuje, porovnává a odhaduje výpočetní složitost jednotlivých modelů. Z této analýzy je vyvozena použitelnost (tj. řešitelnost v rozumnén čase) modelů pro řešení reálných úloh. Modely se primárně zaměřují na úlohy z městského prostředí, lze je tak aplikovat na problémy jako je optimalizace svozu komunálního odpadu nebo údržby silnic. Pro potřeby práce je naprogramován generátor grafů a zadání úloh.
Vedoucí práce: Jan Fábry
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses