Rozbor problematických reklamních kampaní. - Studnička, Tomáš; Mikeš, Jiří, 1942-; Štědroň, Bohumír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
V České republice je reklama regulována legislativou a Radou pro reklamu, která doplňuje legislativní požadavky na reklamu o etický rozměr a příslušná etická pravidla ustanovuje v Kodexu reklamy. Rada nemůže dodržování tohoto kodexu právně vymáhat, a proto zde prosazuje samoregulaci. Cílem této práce je rozebrat problematické reklamní kampaně v České republice a vysvětlit, jak je regulace reklamy uplatňována v praxi. Práce přináší rozbor kampaní, jež značně překročily hranici vymezenou Kodexem reklamy. Měla by přispět k pochopení, proč k těmto porušením dochází a jak by se jim dalo předcházet.
Vedoucí práce: Jiří Mikeš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses