Vliv implementace ISO norem řady 9000 na zlepšování procesů a identifikace potenciálu zlepšení - Holubička, Pavel (2012)
Diplomová práce se zabývá zkoumáním vlivu zavedeného systému managementu kvality na zlepšení procesů a dalším zvyšováním výkonnosti vybrané společnosti VHL s.r.o. Provedené analýzy a jejich výsledky jsou považovány za hlavní cíle. První část diplomové práce je pojata teoreticky, jsou srovnávány současné přístupy managementu kvality a vymezeny základní pojmy. Úvodem do praktické části je charakteristika vybrané firmy. Následuje analýza vlivu zavedeného systému, při které je použit model CMMI k hodnocení zralosti procesů, a porovnání se stavem před certifikací. Výsledky analýzy jsou použity k dalšímu zlepšování procesů na bázi potenciálu zlepšení. Identifikované limity, omezující vyšší výkonnost podniku, jsou předmětem návrhu řešení k jejich odstranění. Mezi hlavní přínosy práce patří praktická aplikace postupu pro zvyšování výkonnosti firmy a zjištění, zda certifikované systémy kvality dle ISO 9001 zlepšují procesy.