Webová aplikace na vytváření grafických pozvánek - Snížek, Martin (2012)
Tato práce se zabývá vývojem aplikací, především pak webových aplikací. Pojedná-vá o postupu při vývoji těchto aplikací. Zároveň poukazuje na záležitosti, které se ne-smějí podceňovat a na které je zapotřebí si dát při vývoji webových aplikací pozor. Cílem práce je vytvořit webovou aplikaci, která umožní vytváření grafických pozvá-nek. V analytické části je především definován cílový uživatel takovéto aplikace. Dále práce obsahuje i předběžnou analýzu zájmu o danou aplikaci. Je třeba posoudit, zda produkt přinese cílové skupině dostatečný přínos. Na základě dostupných dat lze dolo-žit, že nově vzniklá aplikace bude pro případné uživatele velice přínosná. V praktické části jsou nejprve definovány požadavky, jaké musí výsledná aplikace splňovat. Dále je popsáno, jak by tato aplikace měla fungovat a jak by měl vypadat její výstup. Dále následuje návrh a zhotovení dané aplikace. V této části jsou popsány dílčí problémy, se kterými se lze setkat. Ve fázi kdy je aplikace hotova, jsou představeny ně-které její funkce, následně ale i odhalené nedostatky. V konečné fázi je spuštěn uživatel-ský test, který odhalil další nedostatky a nedostatečně vyřešené problémy, které musejí být před spuštěním aplikace opraveny.