Regulace účetního výkaznictví podle IFRS a US GAAP - Langmajerová, Tereza (2013)
Bakalářská práce se věnuje problematice mezinárodní regulace a harmonizace účetnictví se zaměřením na aplikaci Mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IFRS) a Obecně přijímaných účetních zásad USA (US GAAP). Popisuje jejich historický vývoj, požadavky na sestavení účetní závěrky a přibližuje proces konvergence obou systémů. Seznamuje čtenáře s rolí koncepčního rámce ve finančním výkaznictví a na praktickém příkladu konkrétní americké společnosti shrnuje hlavní rozdíly mezi účetními výkazy sestavenými podle US GAAP a IFRS.