Regulace účetního výkaznictví podle IFRS a US GAAP - Langmajerová, Tereza; Jirásková, Simona; Vašek, Libor, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Bakalářská práce se věnuje problematice mezinárodní regulace a harmonizace účetnictví se zaměřením na aplikaci Mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IFRS) a Obecně přijímaných účetních zásad USA (US GAAP). Popisuje jejich historický vývoj, požadavky na sestavení účetní závěrky a přibližuje proces konvergence obou systémů. Seznamuje čtenáře s rolí koncepčního rámce ve finančním výkaznictví a na praktickém příkladu konkrétní americké společnosti shrnuje hlavní rozdíly mezi účetními výkazy sestavenými podle US GAAP a IFRS.
Vedoucí práce: Simona Jirásková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses