Simulační analýza dopadů alternativních sazeb DPH. - Lacinová, Věra; Hušek, Roman, 1936-2022; Formánek, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Práce se skládá ze tří kapitol. První dvě kapitoly tvoří teoretickou část práce. První kapitola je věnována teorii hospodářské politiky a rozboru ekonomických ukazatelů. Druhá kapitola se týká ekonometrické teorie, jsou zde popsány modely vektorové autoregrese a ekonometrická teorie prognózování. Ve třetí, praktické, části si kladu za cíl zjistit za pomoci reálných dat české ekonomiky dopady alternativních sazeb DPH na vybrané ukazatele české ekonomiky, těmito ukazateli jsou hrubý domácí produkt, míra nezaměstnanosti a index spotřebitelských cen. Jako nástroj pro zjištění dopadů využívám modely vektorové autoregrese a metodu scénářů.
Vedoucí práce: Roman Hušek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses