Daňová evidence versus účetnictví - Blažková, Hana (2012)
Bakalářská práce se zabývá problematikou daňové evidence a účetnictvím individuálního podnikatele. Cílem bakalářské práce je vzájemné porovnání těchto forem výkaznictví a rozhodnutí, která forma je pro podnikatele nejvhodnější. V teoretické části jsou vysvětleny základní principy a zásady daňové evidence a účetnictví. V další části teoretické práce jsou popsány vzájemné rozdíly daňové evidence a účetnictví. Praktická část obsahuje souhrnný příklad, který vysvětluje vzájemné rozdíly zaznamenávání hospodářských operací jak v daňové evidenci, tak v účetnictví.