Rizika obchodování s elektřinou a možnosti jejich zajištění - Garšicová, Beata; Brůna, Karel, 1973-; Skoupil, Lubomír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Diplomová práce se zabývá riziky obchodování s elektřinou a možnými způsoby jejich řízení a zajištění. Účelem je posouzení kreditního rizika dané protistrany z pohledu banky či jiné finanční instituce. Teoretická část obsahuje charakteristiku trhu s elektřinou včetně probíhající liberalizace a principu fungování obchodu. Dále je zpracován přehled potenciálních rizik a možnosti jejich zajištění pomocí finančních derivátů. V praktické části jsou identifikována hlavní rizika konkrétního obchodníka s elektrickou energií a kvantifikována velikost očekávané ztráty z pohledu věřitele na příkladech dvou produktů finančního trhu.
Vedoucí práce: Karel Brůna
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses