Finanční chování domácností v České republice - Fričová, Martina; Půlpánová, Stanislava, 1954-; Rybák, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práce "Finanční chování domácností České republiky" se zabývá problematikou finančních zvyklostí českých rodin od roku 2004 do roku 2012. Hlavním cílem práce bylo zaznamenat změny stylu hospodaření domácností se svými finančními prostředky z několika možných úhlů pohledu. První kapitola představuje teoretické vymezení domácností a jejich disponibilního důchodu včetně charakteristiky výdajů na konečnou spotřebu a úspor. Následující část práce je zaměřena na výsledky publikovaných průzkumů s tématikou finančního chování na území České republiky, na faktory, které jej ovlivňují a v neposlední řadě na skladbu finančního portfolia českých rodin. V závěrečné kapitole potvrzujeme vysledované změny zvyklostí pomocí tří základních ukazatelů (sklonu ke spotřebě a úsporám, míry zadluženosti a vývoje osobních bankrotů) za sledované období.
Vedoucí práce: Stanislava Půlpánová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses